Työasioita

”You have been in this room more than 12 hours. Close the room and re-enter!” sanoi Adobe Connect Pro äsken, kun yritin ladata sinne huomisen session esitysmateriaaleja. Aloin itsekseni naureskella hotellihuoneessani. Ei, en todellakaan ole nököttänyt virtuaalihuoneessani tuntitolkulla, olen ahkeroinut opiskelijoitteni kanssa ihan elävän elämän saleissa Turun suunnalla kaksi päivää ja huomisenkin vielä (vain ilta-ajat olen viettänyt virtuaalisissa tiloissa ja eilen taisi herjasta päätellen jäädä laittamatta ovet kiinni perässä).

Jos jotakuta kiinnostaa tietää, mikä on liki seitsemänkymmenen ammatilliseksi opettajaksi opiskelevan mielestä keskeinen oppimisen kohde ammatillisessa koulutuksessa, niin olkaa hyvä, alta löytyy! (sanat kerättiin pienryhmien tuotoksista, joka ryhmä listasi lapulleen kolme kohdetta).

Wordle - Create

Edit klo 23.27 Tätä viestiä on kommentoinut nimimerkki Hampaat. Gmailistani näen suoraan kommentoijan osoitteen. Se on hampaidenvalakaisutuotteita markkinoiva sivu. Tämä on ainakin toinen kerta, kun ko. sivu on linkkinä tänne jätetyssä kommentissa. Kommentti on suomenkielinen ja sen on lähettänyt joku inhimillinen olento, joka on näpytellyt spämmifiltterin numerokoodin. Onko tämä jokin uusi elinkeinonharjoittamistapa? Kun ennen pikkusällit tienasivat senttejä jakamalla ilmaisjakelulehtiä, istuvatko he nykyään netissä kirjoittamassa mukakommentteja, joiden tarkoitus on houkutella asiakkaita hampaidenvalkaisutuotteille? Paljonkohan sillä tienaisi? Millä perusteella ne valitsevat sivut, joilla kommentoivat? Kuka keksii kommentit?

Mainokset

7 vastausta to “Työasioita”

 1. Hampaat Says:

  Oma-aloitteisuus laskussa

 2. Mari Koo Says:

  Blogimarkkinointia sivutyönä ja kommenttiosastoilla

  Sun Äitis kirjoittaa blogipostauksensa lopussa:
  “Tätä viestiä on kommentoinut nimimerkki Hampaat. Gmailistani näen suoraan kommentoijan osoitteen. Se on hampaidenvalakaisutuotteita markkinoiva sivu. Tämä on ainakin toinen kerta, kun ko. si…

 3. Kata Pultti Says:

  Olen nähnyt näitä hampaat kommentteja muotiblogeissa. Kirjoittaja on usein ihan vaivautunut kommentoimaan asua ja sitten todennut hampaista jotain. Harmi kun en nyt muista missä näitä olen nähnyt. Että ihan siellä joku istuu ja näpyttelee. Joku valkohampainen ehkä.

 4. Larko Says:

  Tästä muistan joskus viime vuoden puolella jostain lukeneeni (kuuluisa parafraasi lauseelle ”en jaksa kaivaa linkkiä”), että todellakin on sellainen spämmäyksen muoto, jossa senttitaksalla ihmisolennot kirjoittavat postituksiin jotakuinkin relevantteja kommentteja. En aikaisemmin ole kuullut, että sitä tehtäisiin vähänkään luettavalla suomenkielellä. Muunkielisissä blogeissani olen näitä silloin tällöin nähnyt. Tavallisesti jätän kommentin paikalleen, mutta poistan paluulinkin 🙂

  Varsinaisesti halusin kuitenkin sanoa, että yllätyin, kuinka korkealla työelämätaidot on tuossa pilvessä. Eihän perinteistä työelämää pian ole lainkaan olemassa.

 5. Sun äitis Says:

  Mari,
  kiitos linkkaamisesta. Marin kommenteissa Arttu kertoo lisätietoa aiheesta.

  Kata,
  ahaa, no muotiblogit vielä ymmärtää, mutta että täälläkin! (Kiva muuten treffata taas sinuakin!)

  Larko,
  kyllä minusta työelämätaidot on aika luonteva oppimisen kohde ammatillisessa koulutuksessa. Eri asia sitten on, millaiseen työelämään koulutetaan, murroksessahan työelämä kiistatta on. Hämmentävämpää minusta oli huomata, että elämänhallintataidot mainittiin kaikkein useimmin. Keskustelussa tuli esille, että monet sellaiset taidot, jotka ennen opittiin luonnostaan kotona ja elämässä ylipäätään, ovat nykynuorilla niin hukassa, että koulun pitää niihin valmentaa.

  HAAGA-HELIAssa on marraskuussa Rajattoman oppimisen seminaari, jonka toisena keynote-puhujana on John W. Moravec, joka kyselee rajattoman blogissa,

  1. What do we need to learn?

  2. How do we learn these things?

  3. Where does real, future-relevant learning take place?

  Pitäisiköhän kääntää pilvi hänellekin tiedoksi?

 6. anonyymi Says:

  Tee Hampaista kantelu.
  Katso kuluttajansuojalakia, toinen luku, ainakin momentit 1, 2, 4, 6 (etenkin kohta 7), 7 ja 20.

 7. WittRobert Says:

  The home loans suppose to be useful for guys, which are willing to organize their business. As a fact, this is very comfortable to receive a credit loan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: