Järjestelmällinen kuin saksalainen?

Jollei tämä tapahtuisi Saksassa, uskoisin, että junan penkkinumerointi on epälooginen. Mutta koska kysymyksessä on juna matkalla Kassel-Paderborn, olen varma, että joku järki tässä on oltava, vaikken itse ymmärrä.

Osaisiko joku neuvoa, miksi paikkanumerot ovat 22-28 vierekkäin plus edessään ja takanaan sekalaisessa järjestyksessä paikkoja 24, 21, 23, 35 ja muuta mielenkiintoista?

Edit 30.10. Liitän tähän vielä kuvan paluumatkan paikkalipusta. Paikat 31 ja 32 olivat vierekkäin (kuten voisi olettaakin), seuraavana olivat vierekkäin 33 ja 38, sitten 41 ja 43 vierekkäin ja niitä vastapäätä 42. Kommenteissa Tommiedvard esittää selityksen, joka kuulostaa aika järkevältä. Voi hyvinkin olla, että varausjärjestelmässä oli vapaana nuo paikkanumerot. Jotta seurue pääsi vierekkäin, muutettiin junassa penkkien numerointia niin, että näennäisen levällään olevat numerot sijoitettiin vierekkäin. Tavallaan hyvää asiakaspalvelua, mutta hankaloittaa kyllä penkkien löytymistä junavaunusta, kun numerointi ei suomalaiseen tapaan kasva järjestyksessä vaunun alkupäästä loppupäähän. (paikkanumerot eivät olleet kiinteästi penkkeihin kiinnitettynä, vaan ledinäytöillä penkkirivin päällä, joten numeron vaihtaminen sujui helpommin kuin silloin, jos ahkeran sedän pitäisi käydä ruuvailemassa numeroita varausjärjestelmän arpomiin paikkoihin!)

IMG_0052

Olen työpajaillut neljättä päivää täällä Kaarle Suuren aikaisen Saksan keskipisteessä. Yöllä kotiin.

Tässä on nyt mennyt kohta pari kuukautta ihan huppeluksissa kaikkien päälle vyöryvien projektien kanssa, mutta jos kaikki hyvin sujuu, alkaa ensi viikon lopulla taas päivä pilkottaa. Silloin viimeistään palaan takaisin mestoille!

Mainokset

2 vastausta to “Järjestelmällinen kuin saksalainen?”

  1. Tommiedvard Says:

    Veikkaan jännittävän paikkanumeroinnin syyksi joko penkkien kiinnityksestä vastaavan henkilöstön hetkellista ajattelemattomuutta tai miltei yhtä todennäköistä rautatieyhtiön hankkiman lipunmyyntijärjestelmän osittaista yhteensopimattomuutta reaalimaailman kanssa, jonka vuoksi reaalimaailmaan on ollut pakko tehdä muutoksia koska järjestelmän korjaaminen tulisi kalliimmaksi.

  2. Virve Says:

    Hmm. Tämä on tosiaankin mielenkiintoista. Olen keksinyt lukuisia selityksiä numeroinnin kummallisuudelle, mutta olen saman tien vasta vasta-argumenteillani kumonnut omat alkuperäiset ehdotukseni kummallisina ja epäloogisina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: