Viidettä kertaa Blogipikkujouluissa

En malttanut pysyä poissa, vaikka hiukka hävetti harva päivitystahtini. Kehtaisiko näillä julkaisumäärillä enää edes kutsua itseään blogaajaksi? No, paljastui, että moni tyyppi hoki samaa: blogaus on hiipunut, mutta onneksi sentään vielä jaksetaan juhlia Blogipikkujouluissa!

Tsekkasin arkistot: viime vuotisista pikkujouluista en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa mitään. Olisikohan se ollut se miitti, jossa söin hävettävän paljon Eufemian nachoja kuunnellessani juttua hänen tutkimusaiheistaan? Tänä vuonna kuulin, että sille tutkimukselle oli järjestynyt kolmannen vuoden rahoitus, ja muutenkin työ etenee mallikkaasti.

Qimki (ei mitään, mihin linkata!) on päässyt ilta-amk-opiskeluissaan hyvään vauhtiin, muttei panisi pahakseen, vaikka jostain löytyisi työpaikka siihen rinnalle. Kaikki tietohallintopäälliköt ja muut kokeneen mikrotukihenkilön palkkaamisesta kiinnostuneet, voivat ilmoittautua kommenttilootassani.

Arboretum-Mikalla on ollut taimensiirtopuuhia (äsken kun kävin lumipyryssä heittämässä Spögeä inttiinpaluubussille, ajatelin, että tiukalle sulla meni, mutta ehditpä sentään ennen tätä lumimyräkkää ja huomiseksi luvattua pakkasta!)

Marinadi pyörähti kertomassa Rappiotädin terkut (kiitos!). Siinä missä monen blogaustahti on laantunut, jaksaa Mari kiitettävästi blogata kaikissa olomuodoissaan (ja vielä Vilinkin puolesta, mutta sen blogin linkkiä en suoralta kädeltä tiedä). Ukuleleasioista juteltiin tietty (mm. tulevasta, mahdollisesta bluesista, jonka aiheena on henkilö, joka päivittämisen lisäksi näyttää valitettavasti lopettaneen myös salanimellä Blogimiitteihin osallistumisen).

Kriisin kanssa julistimme tosiuskovien innolla iPhonen autuutta. Samalla kävi ilmi, että uusi tuttavuuteni Tmts:n Martti on sama hemmo, jonka kirjoituksiin alkusyksystä törmäsin googlaillessani iPhone tetheringiä (asia tiivistettynä: Apple, jota rakastan ja vihaan, on päättänyt estää iPhonen käyttämisen tietokoneen modeemina silloin, kun puhelin on unlockattu ja sitä käytetään muun kuin alkuperäisen kytkyoperaattorin verkossa. Mikä on väääärin!). Martti on livenä ihan hulvattoman hassu tyyppi! Hänellä on mm. monipuolinen kokemus tavoista ja paikoista, joilla/joissa voi mainiosti hukata passinsa. (Mistä tulikin mieleeni: jos olet espoolainen ja aikeissa uusia ajokorttia yms. asiakirjoja, älä suotta mene kolmeksi tunniksi jonottamaan Kilon poliisiasemalle, vaan jätä hakemuksesi jotakuinkin jonottamatta Sellon kirjastosta löytyvään yhteispalvelupisteeseen. Myös Isossa Omenassa on vastaava mesta. Suosittelen)

Kun nyt kirjastoaiheessa ollaan, niin tunnustettakoon, että pelkästään vanhenemisen ja laiskistumisen piikkiin menee, etten tällä kertaa tutustunut Maceen. Mies etäesiteltiin minulle (”toi keltahupparinen, joka just kulkee screenin ohi on Mace, se kirjoittaa kirjastoblogia”), mutta juuri silloin istuin niin tukevasti tuolillani, etten jaksanut lähteä ryysimään. Ensi kerralla sitten!

Mace sai meidät kuitenkin vaihtamaan hetkeksi puheenaihetta. Schitzo oli edelleen tuohtunut siitä, että joku taannoinen valtaapitävä tahtoi välttämättä pääkirjastolle uudisrakennuksen, vaikka Tennari olisi ollut tarjolla, ja näin pääkirjasto päätyi Pasilaan. Kirjastoteemaa jatkoimme purnaamalla nettisensuurista ja ideoimalla, miten nuoret miehet saataisiin kirjaston käyttäjiksi. Kuulemma niin, että kirjojen, lehtien, musiikin ja videoiden lisäksi lainattavana olisi myös pelejä. Siitä tuli mieleeni Tuijan taannoin linkkaama pelialan tutkimus, jonka mukaan pelit ovat Suomen suurin kulttuuriviennin ala. (on ylevää ajatella, että JCP:kin on kulttuuriviejä ja minä näin ollen ihan kulttuurisukua).

Kirjastokeskustelussa oli mukana myös pni, joka on onneksi onnistunut pelastamaan ja järjestämään liki kaikki kymmenettuhannet melkeintuhoutuneet kuvansa. Uusintaskannaus tarvitaan vielä yli 105-megaisten kuvien löytämiseksi, mutta voiton puolella urakka jo on. Sen päälle onkin sopiva aika lähteä pariksi viikoksi Thaimaahan lepäämään.

Häkellyttävintä oli, että tällä kertaa en ollut vielä edes ehtinyt ruveta tekemään itseäni tykö Haakanalle (vrt. edelliset n kpl blogimiittimerkintääni), kun hän jo istuutui minua vastapäätä! (okei siinä vieressä istui Veeris, mutta silti!) H oli ihan herrasmiesmäinen jutuissaan koko illan, samaa ei voi sanoa minusta. Levottoman puolelle nitkahti siinä kohtaa, kun aloin puhua Teknik Magasinetin lahjavalikoimasta. Heti kohta tämän jälkeen poistuin pöydästä, joten jutut saman pöydän naisten kanssa jäivät vähiin (en onnistunut löytämään linkkiä Paholaisen kylpyankkaan ja Perhepotretteja löytyi useampikin, joten jos joku osaa vinkata oikeat linkit, niin kiitos etukäteen).

Ennen paikalta pakenemista ehdin vielä pikaiseen vaihtaa kuulumisia Pörrön kanssa. Hänen tyttönsä on sitä ikaluokkaa, joka syksyn harjoiteli tansseja Pajusen itsenäisyysvastaanottoa varten, mutta joutui sitten pettymään, kun juhlat sikavaaran vuoksi siirrettiin tuonnemmaksi. Onneksi koululla järjestettiin varjojuhlat, joissa juhlaleningille ja tanssitaidolle tuli käyttöä.

Muistaakseni en jutellut muiden kanssa kuin korkeintaan hei, hauska nähdä, mutta täydentäkäkää, jos unohdin, tällä iällä muisti ei ole enää kuin ennen! Silmäkulmasta havaitsin ainakin seuraavat:
Turisti
Kitti
Janne
Junis
Karri Kokko
Timo

Mainokset

10 vastausta to “Viidettä kertaa Blogipikkujouluissa”

 1. Qimki Says:

  Mahtavaa, raportti! Mun teki mieli kysyä sulta aiotko raportoida, mutta sit aattelin että ei luoda paineita.

  No nyt tajuan mm. miksi keltahupparinen poro osasi viheralatermin pruning. Hän oli siis Mace eli kirjastomiehiä, sehän selittää laajat yleistiedot. Törmäsin, kun kävin lähtiessä moikkaamassa samassa pöydässä ollutta Pnuk.netin Tomia (hauska tappa vanha tuttu, oli viimeksi nähty yläasteella). Luotin myös tähän että linkki tstm:n blogiin ilmestyy jostain.

  Ja tää markkinointiponnistus mun työllistämiseksi voimaannuttaa kyl omaa aktiivisuutta kyseisellä saralla. Kiitos! Sekä oli hauska tavata taas, kuten muitakin 🙂

 2. Sun äitis Says:

  Qimki, vähänks mua harmittaa, etten ehtinyt livetutustua pnuk-mieheen! Ens kerralla esittelet, joohan?

 3. Marinadi Says:

  Kiva oli nähdä: tämähän oli mullekin viides kerta blogipikkujouluja! Välitin Rappiotädille sinun terveisesi. Liikaa ei kannata blues-tuotostamme odotella, mutta eihän sitä tiedä, milloin inspiraatio iskee ja biisi julkistetaan!

  Onnistuin muuten kohtaamaan pnuk:in Tomin. Olin tosin ennen esittäytymistä ehtinyt Schizon kanssa sanailla siitä, miten miestä kannattaa kehua, joten levottomia olivat siis jutut, jälleen kerran…

  Ja se kissablogi siis elää elämäänsä, nykyisin tosin hieman hiljaista, osoitteessa http://villithekissa.blogspot.com/

 4. kervå Says:

  Moi, ei taidettu nähdä, piti mennä keikalle. Pikkujoulujen kunniaksi päivitin blogiani surkeahkolla postauksella 🙂

 5. Zepa Says:

  Sun silmäkulma saapui paikalle vasta kun olin lähtenyt jo nukkumaan. Miten jaksat tolleen valvoo? Ufoihminen!

 6. Sun äitis Says:

  Mari,
  vitsit, sinäkin treffasit Tomin!

  Zepa,
  en mä myöhään ollu, mutta selkä baariin päin, eli silmäkulman kantama rajoittunut!

 7. mace Says:

  Tuota päivittämistahdin hiipumisesta voi herjata mikroblogeja, erit. Facebookin statusviestejä. Naamis tappaa bloggaamisen? Naamiksen käytöstä kasvaa myös karvaa kämmeniin. Tosi on!

  Noniin, hauskaa oli juhlissa ja ne punajuuri+vuohenjuustopihvit oli muuten harasoo!

  @qimki panda, ei poro. Aivan eri asia 😉

 8. Kriisi Says:

  Hihii, vanha kunnon klassikko! Ihan vakiomainostettava vajaan vuoden takaisesta Tukholman otoksestani päätellen: http://kriisipuurohiutale.blogspot.com/2009/01/mik-ei-kuulu-joukkoon.html

  Ja kiitos, kivaa oli! Kerrankin tajusin istua monessa pöydässä!

 9. Sun äitis Says:

  Mace,
  ilmankos minun kätöseni ovat niin siloiset, kun facebookaa lain (mutta millä minä sitten selitän hiipuneen tahdin?)!

  Kriisi,
  miten ihmeessä arvasit, missä kohtaa arvostelukykyni nitkahti? (ainakin arvasit oikein)

 10. AltheaGriffin Says:

  I strictly recommend not to wait until you earn enough amount of money to order different goods! You can just take the loan or just commercial loan and feel free

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: