Jäätämätön polte

Ensin luulin, että joltakulta on jäänyt pakastimen ovi raolleen, kun kamat olivat puolimehmenneitä. Sitten huomasin, että appelsiinimehu oli lämmintä. Tämä tapahtui viime viikolla. Jos olisin saman tien uskonut, että jääkaappimme on tullut tiensä päähän, olisin vielä ehtinyt ostaa uuden kaapin ja saada sen kotiin toimitetuksi ennen joulua. Mutta enhän minä.

Spögöjen kanssa kaivoimme kaapin ulos ahtaasta kolostaan. Imuroimme taustan, kallistelimme ja koputtelimme. Takaisin tungettu härveli hörähti käyntiin. Sammuakseen taas omia aikojaan toissayönä. Töpseli irti-töpseli kiinni -tempulla kompura käynnistyi vielä eilen aamulla. Mutta ei enää tänään, kun vehje jälleen päätti lopettaa hyrräämisen (Gorban vika, mitäs meni avaamaan oven epäkunniottavasti appelsiinimehua etsiessään. Tämä eloton esine olisi kaivannut pari loitsua ja hiukka hännystelyä jaksaakseen jurnuttaa yli joulun.)

Menevät sitten joulunpyhät parvekkeen kylmäsäilytystilan varassa.

Olenko muuten muistanut kertoa, että meillä oli koko syksyn talo paketissa julkisivuremontin vuoksi? Toissapäivänä purkivat pressut. Uudet parvekelasit tulevat vasta joskus maaliskuussa. Äsken aloitin graavikalan jääkaappiin viemisen luomalla lumet. Olisin sittenkin suonut, että pressut olisivat olleet paikallaan vielä viikon, vaikkei ikkunasta olisikaan nähnyt naapuritalon jouluvaloja!

Kukaan tuskin ihmettelee, kun kerron, että tämän joulun lahjatoiveeni on vähälumipyryinen, max. -3°C joulusää!

PS Sun äitis jouluvinkkisarjan vinkki no 1: jos muistat ostaa kinkun vasta 22.12., saat sen kätevästi sulatetuksi kylpyhuoneen lattialla (jos kylpyhuoneessasi on lattialämmitys).

Mainokset

5 vastausta to “Jäätämätön polte”

 1. Celia Says:

  Jouluvinkkisi numero yksi on tosiaankin pistämätön. Meillä on lattialämmitys kaikissa huoneissa, joten kinkun sulattaminen onnistuisi olohuoneessa, makkarissa tai keittiössäkin. ;)Tosin tänä kesänä meilllä ei ole kinkkua vaan jokin pienempi lihahässäkkä, jota ei tarvitse sulattaa.

  Harmillista, että jääkaappinne päätti irtisanoa yhteistyösopimuksensa juuri ennen joulua. Tämän onnettoman sattumuksen vuoksi minäkin toivon, että teillä olisi vähäluminen ja leppeä talvisää joulunpyhien aikaan.

 2. Celia Says:

  Hoh! Tänä kesänä… tarkoitin tietenkin joulua 😀

 3. Noora Says:

  Onneksi ei ole -3 kylmempää luvattukaan 🙂 Meillä on samanlainen ”jääkaappi” käytössä kun teillä, mutta meillä se johtuu ihan vaan siitä että siihen oikeaan ei enää yksinkertaisesti mahdu 😀

 4. Sun äitis Says:

  Celia,
  olis se minusta kyllä aika roheeta, jos olohuoneen lattialle laittaisi ruuat sulamaan! Kiitos säätoivotuksista (jotka varmasti kelpaavat myös tiellä kulkijoille ja omakotiasujille.)

  Noora,
  Äsken kuuntelin kauhulla, että tämän päivän vesisade olisi muuttumassa – 4°C – -10°C pakkaseen. Liikaa jääkaapiksi, liian vähän pakastimeksi!

  Hyvää joulua!

 5. Geranium Says:

  Voi teitä jääkaapittomia!
  Mutta laittakaa toki kamat kylmälaukkuihin- toimivat eristeinä niinkin päin, ettei sisällä tule ihan heti se -10 astetta. Mummolassa jouluja viettäesssä aina tarvitaan turvauta ”jääkaapin laajennukseen”…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: