Ei hitto, nyt menen sekaisin näiden olomuotojeni kanssa!

Ensin oli sunaitis(söherö)gmail.com. Sitten tuli irmeli.pietila(söherö)gmail.com. Seuraavaksi jossain vaiheessa YouTube-tyyppi nimeltä sinunaitisi (epäilen kyllä vahvasti, että itse jotenkin omin myös nimen sunaitis, vaikken koskaan sille tilille onnistunutkaan kirjautumaan). Myös irmelipietila rekisteröi jossain vaiheessa YouTube-tilin, ja sitten on tietysti vielä Janin luoma, sittemmin minulle luovutettu sunaitisvideot-niminen YouTube-tili.

Ongelmaksi tämä vyyhti tulee, kun Google osti aikoinaan YouTuben ja uhittelee nykyään aina irmelipietilana YouTubeen kirjautuessani, että kohta tämä lysti loppuu, pitää kirjautua Google-tunnuksilla. Mutkun sillä mokomalla on jostain syystä linkattuna irmelipietilan YouTube-tiliin joku olematon Google-tili (työpostiosoitteellani!) enkä millään onnistu suorittamaan uutta paritusta, niin että Google-tilinä olisi irmeli.pietila(söherö)gmail.com! (Myönnetään, itse siinä olen jossain vaiheessa jotain törttöillyt kai, kun noin on päässyt käymään, mutta silti tuntuu kovin kohtuuttomalta olla tuomittu ikuisen harhailun vaivaan!)

My Account

Vastaaviin ongelmiin olen kyllästymiseen asti törmännyt urakoituani tunnuksia erilaisiin palveluihin vuodesta 2004 asti. Yks paskiainen on ollut Yahoo. Vuosia sitten onnistuin sössimään parituspuuhissa väärän sunaitis-tyypin kimppaan Flickr’n kanssa. Nyt piti kieli keskellä suuta yrittää selviytyä Delicious-tilin naittamisesta oikean Yahoo-tilin kanssa.

Associate your Delicious account with your Yahoo! ID-1

Vähemmästäkin olo on ihan pirstamielinen, kun kaikkien näiden henkilökohtaisten oikeitten ja sivupersoonien nimissä tehtyjen tilien lisäksi pitäisi hallita leegio eri opetusryhmille värkättyjä tilejä. Aikani ajattelin, että kai aivot pysyvät virkeinä, kun askaroivat tunnusasioiden parissa, mutta nyt alan kyllä olla sitä mieltä, että miljoona aivosolua kuolee vuorokaudessa pelkästään tilinpitotehtävissä! Kohta olen liian vanha jaksamaan tätä pyöritystä.

Mainokset

12 vastausta to “Ei hitto, nyt menen sekaisin näiden olomuotojeni kanssa!”

 1. Zepa Says:

  Mac? –> Keychain Access.

 2. Sun äitis Says:

  Zepa,
  Mac, juu. Mutta kun tässä ei nyt ole kysymys siitä, että olisin unohtanut salasanan. Vaan siitä, että olen tehnyt YouTube-tilin työpostiosoitteellani ja se on sitten jotenkin omituisesti linkkautunut yhteen olemattoman Google-tilin kanssa, enkä millään saa paritettua sitä oikean Google-persoonani kanssa!

 3. Heli Nurmi Says:

  Voi että ilahduttaa kun sinullakin on pulmia vaikka olet minun silmissä (itseeni verrattuna) asiantuntija näissä hommissa.
  Kuvittele, minä jouduin siirtämään kaikki jamk.fi postiin liitetyt pois kun jäin pois töistä vuoden vaihteessa. Oli siinä säätämistä. Paperit oli helppo heittää roskiin, mutta tietokone!
  Olen siis Vapaa Kehittäjä ja Mummi, kaksi uutta roolia päällä, mikäs tässä.

 4. Sun äitis Says:

  Heli,
  ohoh, jokos sinulla tuli vuodet täyteen! Siinä on meille pikkasen nuoremmille mallia, miten tulee tehdä täysillä loppuun asti! (just juttelimme perjantaina kollegan kanssa ikäohjelmista, ja hän sanoi, ettei kyllä haluaisi mihinkään jäähdyttelyhommiin viimeiseksi vuodeksi, vaan toivoisi saavansa silloinkin ryhmän ohjattavakseen).

  Vapaan Kehittäjän ja mummin rooli kuulostaa täydellisen kadehdittavalta!

 5. Larko Says:

  Hetkinen, käsitinkö oikein, että Sulla on sekä irmelipietila että irmeli.pietila? Jos näin on, saattaa juju ollakin juuri siinä. Näiden G-tilien kanssa on nimittäin ymmärtääkseni niin, että käyttäjätunnukseesa ei saa olla pistettä, koska pisteen voi GMailissä panna haluamaansa kohtaan. Esimerkiksi minun (pääasiallinen) käyttäjätunnukseni on onularko. Halutessani voisin ilmoittaa sähköpostiosoitteekseni onu.larko, o.nularko tai vaikkapa onul.arko[ät]gmail.com, mutta posti tulisi kaikissa tapauksissa yhteen ja samaan lootaan.

 6. Sun äitis Says:

  Larko,
  olen niin huono selittämään! Tilanne on siis sellainen, että tein YouTube-tilin funtsimatta, että sen pitäisi olla Google-yhteensopiva ja laitoin ensisijaiseksi spostiksi työpostini. Vasta myöhemmin aloin miettiä, että olisi luontevaa linkata YouTube irmelipietila gmail-tiliin irmeli.pietila, mutta sepä ei onnistu (ainakaan minun osaamisellani). Vaikka oletan, ettei siihen irmeli.pietila-gmailiin ole linkattuna yhtikäs mittään YouTube-tiliä.

 7. Maurelita Says:

  Jakomielisyys rocks ! Mulla on varmaan 3-4 google-tiliä ja ne kaikki ovat suloisesti solmussa keskenään, picasassa, ja uusin migreeni on feedburner johon pitäisi myös yhdistää google-tili voidakseen editoida yhtään mitään, mutten osaa nyt hallita minkä niistä haluaisin yhdistää. Yksi on bloggaajatili jolla kommentoin kaikkialla, mutta toinen on virallinen ja kolmas ties mitä… Mitä jos rupeaisinkin netti-identiteettikonsultiksi itselleni ja ehkä muillekin ? Duunia varmaan olisi. ;o)

 8. Linda33 Says:

  A kind of useful knowledge. Thanks because that is the good stuff.If you need to earn a great paper about this post you can use plagiarism checking, and i’ll recommend you to check it in http://www.plagiarismsearch.com ! unlike those services, they offer excellent quality guaranty that your work is abandon of plagiarism. People would like to buy a research paper using the support the plagiarism detection. They will give you an accurate plagiarism detection reporting without any delay.

 9. Geranium Says:

  Täällä tarvitaan netti-identiteettikonsulttia! Vieläkin on pähkäily kesken, miten yhdistäisin bloginimeni oikeaan. Pähkäilyn aikana luon varmasti lisää solmuja. Mutta nyt se avunpyyntö: olen vihdoin asentamassa Skitchiä, ja sekin kyselee sähköpostia, screenname ja oikeaa nimeä. Yritin täältä blogista vakoilla, nykyykö jokin yllämainituista kuvien urleissa. Minusta näytti että ei. Mutta mitä SÄ ehdotat, rekisteröidyntkö bloginimellä vai omallani vai molemmilla Skitchiin?

 10. Sun äitis Says:

  Geranium,
  ei sillä että olisin jotenkin pätevä konsultoimaan identiteettiasioissa, kun omatkin persoonat ovat levällään, mutta kävin kumminkin kurkkaamassa, mitä tietoa mun Skitch-profiilissani on.

  Olen kirjautunut käyttäjätunnuksella sunaaitis(ja tähän perään gmail) enkä ole ollenkaan antanut etu- ja sukunimeä, en omaa, en keksittyä.

  Tilin nimi näkyy, jos liittää kuvat embeddaamalla. Silloin kuvasta tulee esim. blogiin thumbnail-kuva ja jota klikkaamalla aukeaa isompi kuva Skitch-sivulla.

  Jos joskus liittelet kuvia embeddaamalla, kantsii tuo ottaa huomioon tilin nimeä valitessa.

  terkuin

 11. Jani Says:

  Ja sitten, ikään kuin eri palveluntarjoajien profiileissa ei olisi tarpeeksi, Googlen hyväkkäälle ei yksi profiili tunnu riittävän. Viimeksi tänään piti taas ladata naamakuva sinne kun aktivoivat Buzzinsa. Mitä vikaa oli siinä kuvassa jonka olen jo kolme kertaa ladannut Google-profiiliini, tai siinä, jota käytän Gtalk-tunnukseni kuvana?

 12. Annimaria Says:

  Mulla sitten taas on Yahoo-tilin kayttajatunnuksena Gmailin sahkopostiosoite, ja on hivenen vaikeaa saada tahan pieneen paahan mahtumaan, etta Yahoon ollessa kyseessa tuohon osoitteeseen yhdistyy eri salasana kuin kirjauduttaessa Gmailiin. Toisaalta ois kiva, kun kaikki palvelut mita kayttaa, ois jotenkin saman tunnuksen takana, toisaalta se ei taida olla tietoturvan kannalta kovin fiksua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: