Vasta kymmeneltä!

Kaltaisekseni yksin kotona puurtavaksi ihmiseksi olin tänään liikkeellä poikkeuksellisen aikaisin. Piti viedä auto jarruremonttiin, kun ei mokoma mennyt katsastuksesta läpi. Kuka niitä jarruja oikein rääkkää, kun vasta on 65 000 km lasissa ja nyt jo pitää palat vaihtaa?

Ajattelin yhdistää korjaamoreissuun piipahduksen Ompussa. Vuosi sitten sain kummitytöltä joululahjaksi velourisen oloasun, jolle yllättäen tuli rutkasti käyttöä, kun vietin alku syksyn sohvalla makoillen. Tulevalle Atlantin ylitykselleni ajattelin hankkia vastaavan vermeen. Alkuperäinen oli Ikeasta, mutta ajattelin, että kai niitä jossain Lindexilläkin tms. myytäisiin. Lisäksi oli tarkoitus piipahtaa pankissa korottamassa luottokortin limiittiä, kun on kaikenmaailman lento-, hotelli- ynnä rengasmaksuja (juu, jarrujen lisäksi piti hankkia myös uudet talvirenkaat ennen kuin auto on tieliikennekelpoinen) kertynyt tälle kuulle ja oishan se noloa, jos keskellä Arizonan autiomaata huomaisi, ettei kortti enää kelpaa maksuvälineeksi.

Ymmärsin toki, ettei pankkiin ole asiaa ennen kello kymmentä, mutta niin vieraantunut olen ostoskeskusmaailmasta, etten ollenkaan tajunnut, että kaupatkin aukeavat vasta kymmeneltä! Prisman ja Cittarin lisäksi vain KappAhl oli yhdeksän jäljestä auki. Viimemainittusta olisin ihan kannustusmielessä ostanut, jos siellä olisi oloasuja kaupattu, mutkun ei. Prismassa oli yksi harmaaraidallinen, mutta kauppaa ei syntynyt, sillä sen mediumpöksyt olisivat edellyttäneet XL-pyllyä, jota minulla ei ole.

Uusi yritys iltapäivällä, ehkä.

Mainokset

5 vastausta to “Vasta kymmeneltä!”

 1. Noora Says:

  Mukavaa Atlantinylitystä vaan. Meinaatko tehdä sen ilma vai meriteitse? Jälkimmäiselle todella voisi kaivata oloasun poikineen. On se sen verran pitkä reissu.

 2. Kulutusjuhla Says:

  Ostoskeskuksesta ei kannata yrittää hankkia vaatteita ennen kymmentä

  Sun äitis yritti asioida kauppakeskuksessa liian varhain: “Ymmärsin toki, ettei pankkiin ole asiaa ennen kello kymmentä, mutta niin vieraantunut olen ostoskeskusmaailmasta, etten ollenkaan tajunnut, että kaupatkin aukeavat vasta kymmeneltä! …

 3. Helena Says:

  Eikös siellä Atlantin takana ole kaikki nyt hurjan halpaa? Olen kuullut, kun ystävät lentävät sinne useaan kertaan vuodessa. Tietty limiitti on hyvä olla ylhäällä, vaikkei tarvitsiskaan.

 4. Helena Says:

  En voi olla lainaamatta tekstiä ystäväni Susannan fb-statuksesta tänään. Hän on NYC:ssä par´aikaa
  ”Champagne at Plaza Hotel, shopping at Tiffany’s, dinner by the Empire State Building… And the post office at 1am. I think I’m in love!!! ♥ NYC ♥ ”
  Että tällaista on luvassa Sinullekin.

 5. Sun äitis Says:

  Noora,
  ihan vain lentäen on tarkoitus mennä! Illalla autoa korjaamolta hakiessani koukkasin uudemman kierroksen Lindexiin ja sain kuin sainkin viininpunaisen oloasun, 50% alennuksella kaiken lisäksi! Joskus 35 vuotta sitten sain Gorbalta sinisen velourhaalarin, jota aikansa käytin ahkerasti. En kuitenkaan ikinä uskonut uudestaan mokomaan kotiasuun pukeutuvani. Kunnes sitten sain lahja-asun ja kasvoin riippuvaiseksi joustavasta ja lämpimästä vaatteesta!

  Kulutusjuhla,
  aina kun Kulutusjuhlasta tulee trackback, tunnen sekoituksen ylpeyttä ja syyllisyyttä! Ylpeyttä siitä, että turskahdukseni on koettu toistamisen arvoiseksi, syyllisyyttä siitä, että joku oikea ihminen omin pikku silmin ja kätösin joutuu kahlaamaan kaikenlaisia sivuja löytääkseen linkattavaa. Voisiko näihin laittaa jonkun tagin, jos ajattelee, että nyt tuli juttu, joka voisi olla Kulutusjuhlaa kiinnostava? Kulutusjuhlatoimittaja voisi sitten ensin silmätä läpi tägätyt, valita tai olla valitsematta, ja sitten vasta jatkaa muilla metsästysmailla.

  Helena,
  just niin, hiukan oltava kortilla katetta langeta houkutuksiin! Matkani suuntautuu ensin South Carolinaan ja sen jälkeen Arizonaan, joten ilmasto-olosuhteet ovat ihan erit kuin täällä lumisessa lähtömaassa. Ajattelin hankkia vaatteita tilanteen mukaan paikanpäältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: