On ne nuoret liukkaita liikkeissään!

Edit 17.3. Hastag onkin #aaltoes

Olen talven mittaan kotoa seurannut parinkin seminaarin kovin tahmaisesti edenneitä valmisteluja (tai no, myönnetään, olen jopa omalla pienellä panoksellani osallistunut noihin valmisteluihin.) Siksi osaan arvostaa sitä rytinää, jolla Aalto Entrepreneurship Societyn nuoret ovat polkaisseet liikkeelle Finlandia-talossa maanantaina 21.3. kello 19 – 21 järjestettävän Suomi hyvinvoinnin jälkeen -paneelikeskustelun. Paikalle ei valitettavasti enää taida mahtua, sillä ilmaiset liput loppuivat saman tien, kun rekisteröitymisiä alettiin ottaa vastaan (näköjään sinne voi edelleen ilmoittautua peruutuspaikkajonoon). Mutta ei hätää, tilaisuus lähetetään livenä netissä

Tässä taustoja
Idea paneelikeskustelusta syntyi 14.2., siis vain kuukausi sitten! Muutamassa päivässä saatin houkuteltua panelistit, Jorma Ollila, Björn Wahlroos, Risto Siilasmaa, Ville Miettinen ja Petteri Koponen ja sovittua kaikille passaava päivä. Sitten varattiin Finlandia-talo. Tässä vaiheessa tiedettiin, että rahat riittävät tilavuokraan, mutta siinä menisi loppu vuoden budjetti. Sponsorien rekrytointi alkoi vasta viikko sitten, ja nyt näyttää siltä, että kassa ei sittenkään tyhjene tämän yhden tapahtuman vuoksi (jos nyt iski hillitön hinku tukea tapahtumaa, niin edelleen mahtuu mukaan!). Markkinointi on tapahtunut netissä. Twitterissä (kanavaksi on ilmoitettu #Hyvinvointi, mutta siellä näyttää vielä olevan tyhjää Edit 17.3. kanava onkin #aaltoes) ja Facebookissa sana kiiri niin hyvin, että 700 ensimmäistä lippua varattiin vartissa ihan parhaaseen Madonna-tyyliin ja sen jälkeen on ollut jäljellä vain jonotuspaikkoja. Jossain luentojen ja tenttien välissä (kyllä, tilaisuus on järjestetty puhdetyönä opiskelujen lomassa) joku ehti huolehtia tilaisuuden nettisivuista ja niistä tuhannesta muusta pikku jutusta, joista huolehtia pitää, jos aikoo koota kasaan 1700 henkeä ja välittää vielä videostreemin netin kautta.

Onneksi olkoon! Olen ylpeä teistä, @charlottaliukas & muu jengi!
Suomi hyvinvoinnin jälkeen

Mainokset

4 vastausta to “On ne nuoret liukkaita liikkeissään!”

 1. Helena Says:

  järjestelin aikoinaan muutaman kansainvälisen seminaarin, joten ymmärrän hyvin mistä kirjoitat. Minunkin hattuni nousee korkealle näille nykypäivän järjestäjille. Silloin 80-luvulla oli lähes suurin työ kutsujen laatiminen, painatus ja postitus. Esiintyjien saannissa ei Ameriiikkaa myöten ollut sen suurempaa vaivaa kuin yhden kirjeen kirjoitus. Kaikki halusivat tulla ammattilaisten seminaariin. Helsingin hotelleista löytyi aina sopivat konferenssitilat, ja suurin seminaarini oli sijoitettu Hanasaareen. Eli (vain) pari sataa osallistujaa. Silti, oli suuri tai pienempi tilaisuus järjestettävänä, muistettavaa ja huomioitavaa on miljoona asiaa. Loistavia nuoria ihmisiä.

 2. Sun äitis Says:

  Helena,
  minä uskon vahvasti, että yksi syy nopeaan aikaiseksi saamiseen on nuorten paljon kehittyneempi tapa hyödyntää nettityökaluja porukan sisäisessä ja ulos suuntautuvassa viestinnässä.

  Virallisemmat ja keski-ikäisemmät valmistelutoimikunnat tuhraavat tolkuttomasti aikaa siihen, että pitää sopia kasvokkaisia palaverejä ja lähetellä ristiin rastiin sähköpostilla viestejä, joiden uumenista sitten jokainen eriksensä kaivelee nimiä ja sovittuja asioita sun muita. Yritin yhdessä puuhassa ottaa käyttöön Dropboxilla kaikille valmisteluihin osallistuville jaetun to-do -listan, jota jokainen olisi voinut päivittää sitä mukaan kun hoita homman alta pois. Oli kuulemma liian hankalaa. Miksi pitäisi opetella uutta, kun kyllähän sähköposti pelaa ja on niin kätevä (kun ei sentään tarvitse printata kirjettä ja nuolla kuoria!).

  Ja niin sitä taas oltin etsimisten, versioiden, täyttyvien postillatikkojen ja sikinsokin olevan tiedon suossa sopimassa paperisten kalenterien avulla tapaamisaikoja, jotka venyivät viikkojen päähän…

  t. Sä,
  joka kyllä itse vastustaa ihmisten luokittelemista edistyksellisempiin tai taantumuksellisempiin nettikäyttäjiin iän perusteella (mutta on valitettavasti huomannut, että joskus niin vain on)

 3. Helena Says:

  ei silloin 80-luvulla ollut kuin tietokone lähinnä tekstin tuottoa varten, kopiokone ja faksi, joita niitäkin pidettiin tiedonvälityksen huippuna.Puhuttiin kovasti että, kuinka on joskus pärjätty ilman faksia.

 4. Sun äitis Says:

  Niinpä, silloin ei ollut muuta, mutta nyt olisi, mutkun ei aina käytetä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: