Kuvakokeilu WordPressin iPad-appilla

Zepa kaipaili mahdollisuutta kuvien lisäilyyn iPadilla, ja pitihän sitä sitten testata.

Ensimmäinen yritys on kiertotiekokeilu: klikkaan code ja liitän sinne Skitchiin uppimani kuvan koodin. (Tuollaisen teeman ympärillä pyöriskelen nyt, kun ensi viikolla alkaa some-kurssi Arcadassa. Kuvan olen modifioinut Harton linkkaaman Oulun yliopiston tuottaman julkaisun innoittamana).

some_i_vuxen_blogger.key
Uploaded with Skitch!

Sitten varsinainen kuvan lisäystoiminto (jota jo kokeilin, mutta silloin sain vastaukseksi fail). WordPress appissa lymyilee virtuaalinäppiksen alla oikeassa alakulmassa kuvan lisäämiseen tarkoitettu painike. Siitä pääsee selaamaan iPadin kuvakirjaston kuvia tai ottamaan kuvan iPadin kameroilla. Periaattessa pitäisi pystyä liittämään valitsemassaan koossa, mutta eka yritykseni ei onnistunut, ans kattoo, onnistuuko seuraava!

No eipä onnistunut. Luin sitten läjän ohjeita aiheesta, viisastumatta (en minä tiedä, minne liimaisin ne ohjeissa kerrotut lisärivit). Yritin myös julkaista merkintäraakileen ilman lisättyä kuvaa, siinäkään onnistumatta. Tuli herja, että salasana ei stemmaa. Siinä oli päässyt käymään niin, että appi oli ollut aukinaisena iPadilla, kun olin selaimessa tietokoneella vaihtanut salasanan. Niin törppö olin, etten mistään onnistunut appilta löytämään, mistä voisin vaihtaa salasanani myös sinne. En lopulta keksinyt muuta vaihtoehtoa kuin heittää roskiin koko appi ja ladata se uusiksi App Storesta. No, tuli samalla uudempi versio, joka on selkeydeltään entistä ehompi.

Jollen vieläkään onnistu lisäämään kuvaa, oli tämän harjoituskierroksen satona edes se, että sain päivitettyä appin ( onkos kellään muulla sellainen tilanne, että ahdistus iskee, kun katsoo AppStore-kuvakkeessa punaisena loistavaa lukua, joka kertoo laataamattomien päivitysten määrän? Minulla luvut saavat aikaan totaalisen lamaannuksen enkä jaksa lopulta päivittää yhtikäs mitään!)

20120913-101226.jpg

Edit 1
Oho, nyt se kuva sittenkin ilmestyi, vaikka taas väitti, että upload failed. Jotenkin vissiin tulin vahingossa tökkässeeksi kuvaa uudestaan, jolloin aukesi luukku, jossa saattoi valita, sijoitetaanko kuva ennen vai jälkeen tekstin. Sikäli tämä kuvan liittäminen on urpoa, että tarjolla on vain Publish, ei lainkaan Save draft tai sensellaista. Nyt merkintä humpsahtaa julkiseksi sillä siunaamalla, kun kuvan on liittänyt. Nämä jälkikaneetit piti sitten tulla lisäämään Editin kautta. Sitä vain mietin, minkä version syötteenlukija nappaa, jos vaiks aiko vielä pitkäänkin editointinaputella sen jälkeen, kun merkintä jo luiskahti julkiseksi.

Vielä seuraavakin edit

Vilkaisin, miltä näyttää selaimen puolella. Ei hyvältä näytä: linkit puuttuvat (oho, nyt taas näkyvät!) ja Tallinnan tv-tornilta otetun kuvan perään tehdyt lisäykset puuttuvat, vaikka huolella täppäsin Update. Sitäpaitsi, nyt täällä appin puolella taas lukee Failed! Hiukka on siis vielä epävakautta joko minun tai appin puuhissa tai molemmissa

Edit 3
Todella mystistä! Yritin copy-pastata nämä alkujaan appissa tehdyt editit kivikuvan perään selaimessa. Ei onnistunut (vaikka siinä ne kai nyt kuitenkin ovat!) Seuraavaksi liimasin ne kuvan edelle ja kas, humsahtivat ainakin täällä editorissa kuvan jälkeen! Jotain kummallista tuossa kuvanlisäämistoiminnossa selvästi on!

 

13 vastausta to “Kuvakokeilu WordPressin iPad-appilla”

 1. Sun äitis Says:

  Kun hämmästyksekseni huomasin, että kuva sittenkin luiskahti tuonne loppuun, lisäsin pari editiä, jotka näkyvät appilla esikatselussa, mutteivät täällä!

 2. Zepa Says:

  Voi hyvänen aika :-DD Miten miusta tuntuu että en taida lähteä hakemaan tuota appsia ihan äkkiä 🙂 Tai siis niin kauan kuin mulla on pääsy läppärillekin, niin mitä turhia, kerkee ne kuvat lisätä (vaikka läpä ei aina oliskaan käytettävissä). Kuulostaa tosi monimutkaiselta!

 3. Sun äitis Says:

  Ei sen periaatteessa pitäisi olla yhtään vaikeaa. Voi hyvin olla, että vaan töppelehdin näin ensiyrittämällä (on sitä ennenkin tullut rämmittyä hommissa, jotka sittemmin sujuvat kangertelematta). Toisaalta voi hyvinkin olla, että appi on kuvanlisäilyn osalta buginen. Muuten se on kyllä kätevä, kun tilatut wordpress-blogit voi sen kautta lukea näppärästi.

 4. Geranium Says:

  Aamun junamatka Lepuskista Pasilaan kuluin mukavasti, kun naputtelin kännykällä komenttia tähän (harvoin viitsin) mutta täällä on joko kommenttien hyväksyntä käytössä tai sitten sepustukseni livahti suoraan bittein saarille.

  Mutta yritän uudestaan. Aamutuimaan kuvauksesi WordPress appista olivat minulle osaksi tajunnavirtaa, mutta heräsin kohdassa, jossa kirjoitat, että on urpoa, että kuvan lisättyä voi vain valita ”Publish”. Niin minäkin sen aluksi ymmärsin, kunnes keksin että siinä alhaalla vasemmalla voi tökätä kynä ikonia, jolloin pääsee jatkamaan kirjoittamista ja siellä voi tallettaa draftin. Siinä voi myös painaa preview-silmää mutta kokemus on opettanut että ei kande, on jäänyt useamman kerran siinä kohtaa jumiiin.

  Olen kesästä alkaen vähät bloggaukset tehny WP appilla, kyllä se on parempi vaihtoehto kuin yrittää blogata iPadin Safarilla.

  Ja minua tosiaankin ahdistaa sataa lähentelevä luku Appsien päivityksistä. En edelleenkään tajua miten niin paljon kaikkea olenkaan tullut ladanneeksi.

 5. Sun äitis Says:

  Hupsistakeikkaa, ei pitäisi olla mitään kommentoinninrajoittimia päällä (eikä olekaan, tsekkasin varmuuden vuoksi)! Joku muu häikkä varmaan heitti ajatuksesi toisaalle eetteriin.

  Joo, huomasin sen kynän, josta asetukset saa auki, mutta vasta sen jälkeen, kun olin tekstini naputtanut. Minulla on sitä paitsi mielikuva, että siinä vanhassa versiossa (josta edellisen tarinan aikana päivitin tuoreempaan) kynä ei ollut samalla tavalla selkeästi samassa ”valkoisessa lapussa” lisätyn kuvan ja publsih-tekstin kanssa, vaan sijaitsi ”lapun” ulkopuolella, vasemman reunan harmaalla alueella. Mutta voin olla kyllä väärässä.

  Onko sinulla ollut vaikeuksia kuvan lisäämisessä? Entä onko lisätyn kuvan perään pystynyt ongelmitta kirjoittamaan. Vai olisikohan se edittieni näkymättömyys johtunut siitä, että olin jo klikannut publish ja sitten yritin editoida lisää (eikä kuvan lisäyksellä sittenkään ollut mitään merkitystä)? Vai olivatkohan saunan pyyheliinat väärässä järjestyksessä?

 6. Geranium Says:

  Kuvan lisääminen on minulla toiminut ihan ok siitä alkaen, kun hoksasin, että kuvan lisäämisen jälkeen ei paineta Publish vaan jatketaan kirjoittamista kynää -painamalla. Ja se preview-silmäkin toimii ihan ok kun sitä käyttää kirjoitusnäkymästä, mutta huonot kokemukset previewsta on suoraan kuvan lisäyksen jälkeen.

  Menetin yhden aika pitkän tekstin kun poistuin WP Appista tekemään jotain muuta välissä (enkä sitten varmaan erikseen tallettanut, kun minusta tavallisesti iPadissa asiat tallettuu ihan ajatuksen voimalla) olen ottanut tavakseni kirjoittaa blogitekstit notesilla, ja vasta kun on suht valmista copy-pastean WP appiin.

 7. Geranium Says:

  Juu- minäkin huomasin, että ei ole hyväksyntää, se vaan ei toi Saunalahti/Elisan verkko toimi koko pitkää Leppävaara-Pasila väliä…

 8. Sun äitis Says:

  Kävin juuri kurkkaamassa ja huomasin, että sinulla on joka kuvan perässä tekstiä, mikä jo itsessään kertoo, että onnistuuhan tuo! Minullakin varmaan oli oikeana ongelmana se liian aikainen publish, jonka jälkeen editointi tökki. Mutkun sattui yhtäaikaa kuvan lisäämisen kanssa (ja sen vaikeudesta oli merkintätolkulla foorumeilla), niin heti tulkitsin kuvan syylliseksi! Pitää käydä Zepalla vinkkaamassa, että hyvin toimii, kunhan totuttelee!

 9. Sun äitis Says:

  Outoa, nyt sinun äsköinen kommenttisi taas näkyy ”pending moderation”, vaikka ihan varmasti piti olla asetuksissa kaikki luukut auki!

 10. Zepa Says:

  Hello kumpikin, kiitos avuistanne! Kävin urporohkeena hakemassa sen appsin ja tosiaan, salablogin puolella kun testasin niin kuvia voi julkaista ja jättää luonnoksiksi, jei! Mutta kuvankäsittlysofta, onkohan se sitten tuo stitch vai millä nimellä muita lähtisin hakemaan? Omat kuvat tarvitsee yleensä vain croppia ja sävyjen yksinkertaisen säädön, taidetta en lähe tekemään blogikuvissa.

 11. Sun äitis Says:

  Kroppaaminen onnistuu ihan sillä iPadin peruskuvajutskalla. Sieltä kun valitsee kuvan, klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa, niin alas tulee nappula, jolla voi rajata.

  Skitch appi on ollut minulle pettymys. Olen tietsikalla ollut varmaan jo viisi vyotta vankkumaton Skitchin kannattaja, kun sillä on niin helppo uppia verkkoon ja saada upotuskoodi ja toisaalta kuvia on helppo vedellä esim. wordeihin. Nuo toiminnot puuttuvat appista ja sitä myöten kaikki oleellinen.

 12. Sun äitis Says:

  Piti vielä sanomani, että sillä vakijutskalla voi myös pyörittää kuvaa. Noi on ne temput jotka riittää minulle. Olen kyllä kokeeksi ladannut myös Photoshop express tms. (ilmainen). Sillä saa säädeltyä kirkkauksia, terävyyksiä sun muita. Voi niitä olla parempiakin tarjolla, mutta som sagt, minulle riittää tuo tai jopa se vakiona tuleva.

 13. Zepa Says:

  Tietoa valuu kuin hanasta, kiitos sulle! 😀 Oon toisinaan myös sisäinen blondi, nyt vast tajusin mitä tarkoitat ipadin sisäisella kuvankäsittelyllä. Se on siis yllättäen siellä mis myös kuvat, köh.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: